Întâlnire de lucru a administratorilor publici de judeţe, municipii, oraşe şi comune, la sediul Consiliului Judeţean Braşov

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică-Constantin Şerban, a prezidat vineri, 29 martie, alături de președintele Asociației Administratorilor Publici din România (AAPRO), Marin Florea, o întrunire oficială la care au participat administratori publici din judeţul Braşov şi din ţară.

Gazda evenimentului a fost Daniel Gligoraş, administratorul public al judeţului Braşov.

Discuţiile au vizat aspecte legislative privind statutul administratorului public în conformitate cu prevederile Codului Administrativ, necesitatea formării profesionale continue, stabilirea unui calendar de evenimente naţionale pentru anul 2024, dar şi crearea unui grup de lucru la nivel judeţean care să aibă în vedere monitorizarea tuturor posturilor de administrator public ocupate şi vacante.

Preşedintele CJ Braşov le-a împărtăşit participanţilor din experienţa sa profesională de aproape 24 de ani în administraţia publică locală şi judeţeană şi a prezentat modul în care conceptul de county-manager a fost implementat la nivelul Consiliului Judeţean Braşov.

Citeste și:  Patru motive pentru care românii evită să investească și cinci riscuri ale unui astfel de comportament

„Misiunea administratorului public este una complexă şi importantă în angrenajul activităţii din administraţia publică locală, de aceea trebuie să valorizăm şi să respectăm această funcţie. Când city-managerul este la treabă, ordonatorul principal de credite ştie că poate conta pe profesionalismul său, ştie că are un înlocuitor a cărui menire este aceea de a face administraţie şi de a lua cele mai bune decizii în strânsă colaborare cu aparatul executiv pe care în coordonează. Relaţia dezvoltată între conducătorul instituţiei şi administratorul public trebuie să se întemeieze nu doar pe profesionalism, ci şi pe respect, încredere reciprocă şi prietenie, aşa cum este cazul la Consiliul Judeţean Braşov”, a menţionat preşedintele CJ Todorică-Constantin Şerban.

Oficialul braşovean i-a îndemnat pe membrii AAPRO să devină o voce la nivel naţional, să-şi facă cunoscută activitatea şi să dezvolte parteneriate cu celelalte foruri asociative din administraţia locală, precum Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România sau asociaţiile municipiilor, oraşelor şi comunelor.

Citeste și:  Șoferi beți sau drogați: Permis suspendat 10 ani și închisoare fără suspendare în caz de accident mortal!

Asociația Administratorilor Publici din România militează pentru profesionalizarea funcției de administrator public și conturarea unei imagini clare, pertinente şi unitare a rolului și activității administratorului public și a atribuțiilor sale stabilite prin contractul de management.

Obiectivele Asociației Administratorilor Publici din România, converg către profesionalizarea și întărirea capacității acestei funcții publice contractuale, care are rolul de a asigura eficiență în actul administrativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.