„Inteligența artificială în știință și literatură”, dezbătută într-o conferință la Academia Forţelor Aeriene din Brașov

Săptămâna aceasta, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” a găzduit conferinţa 𝐼𝑛𝑡𝑒𝑙𝑖𝑔𝑒𝑛𝑡̧𝑎 𝑎𝑟𝑡𝑖𝑓𝑖𝑐𝑖𝑎𝑙𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑠̧𝑡𝑖𝑖𝑛𝑡̧𝑎̆ 𝑠̧𝑖 𝑙𝑖𝑡𝑒𝑟𝑎𝑡𝑢𝑟𝑎̆, susţinută de cercetătorul Marius Stan, liderul programului de materiale inteligente din cadrul Laboratorului Naţional Argonne din Lemont, Illinois.

Cercetătorul român, absolvent al Facultăţii de Fizică al Universităţii din Bucureşti, cu un doctorat în chimie la Academia Română, a fost cercetător principal la Laboratorul Los Alamos din New Mexico. În prezent este profesor asociat la Universitatea din Chicago şi la Northwestern University din Chicago. Marius Stan este, totodată, scriitor fiind, autorul lucrărilor 𝐶𝑎̂𝑡𝑒𝑣𝑎 𝑧𝑖𝑙𝑒 şi 𝑈𝑛 𝑓𝑜𝑐 𝑚𝑖𝑐, publicate în România, dar şi actor, cu roluri în serialele americane 𝐵𝑟𝑒𝑎𝑘𝑖𝑛𝑔 𝐵𝑎𝑑 şi 𝐶𝑟𝑎𝑠ℎ.

Citeste și:  Românii alocă pentru investiții doar 32 de lei pe lună

Evenimentul a fost organizat de Academia Forţelor Aeriene cu sprijinul Filialei Braşov a Uniunii Scriitorilor din România şi a asociaţiei culturale Epithet şi a fost moderat de prof.univ.dr. Adrian Lesenciuc, decanul Facultăţii de Sisteme de Securitate Aeriană, şi de Laurenţiu-Ciprian Tudor, preşedintele asociaţiei Epithet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.