Invadatorii ruşi vor să organizeze o paradă de 9 mai la Mariupol

Invadatorii ruşi plănuiesc să organizeze o paradă la Mariupol, pe data de 9 mai, în cazul unei reuşite a „operațiunii speciale” desfăşurate de Rusia în Ucraina – potrivit consilierului primarului, Petro Andriuşcenko. Acesta a precizat că autoproclamatul primar al Mariupolului, Konstantin Ivaşcenko, a primit ordin să curețe partea centrală a orașului de moloz și cadavre, pentru a asigura desfăşurarea unei parade de 9 mai, informează agenția de presă UKRINFORM, citată de Rador.

Judecând după aceste date, ocupanții plănuiesc să organizeze un ‘carnaval al victoriei’ la Mariupol, pe 9 mai, dacă ‘operațiunea specială’ se va încheia cu succes’‘ – a scris Andriuşcenko pe Telegram. Potrivit acestuia, în oraş nu există nici echipamente militare, nici oameni care să organizeze astfel de evenimente. „Prin urmare, potențialul eșec al unui astfel de ordin, desigur, duce la o reducere a termenului de expirare a gauleiter-ului Ivaşcenko” – a adăugat consilierul primarului.

Citeste și:  Retreat-ul "Calea Reconectării prin Iubire": O invitație la transformare personală și vindecare spirituală într-o eră de conștientizare

Ukrinform aminteşte că, pe 9 aprilie, Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunţat că a început urmărirea penală a lui Konstantin Ivașcenko, instalat „primar” al Mariupolului de către invadatorii ruși. Acesta riscă închisoare pe viață.

Foto. BBC.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.