Învățătorii din România au cele mai numeroase clase cu elevi din Uniunea Europeană

În şcolile primare din Uniunea Europeană există, în medie, 14 elevi la un învăţător, însă clasele din România sunt cele mai numeroase, în condiţiile în care în anul 2019 erau aproape 20 de elevi la un învăţător, în timp ce în Grecia erau 8,7 elevi la un învăţător, arată datele publicate marţi de Eurostat, citate de G4Media.ro.

Numărul de elevi care îi revin unui cadru didactic în învățământul primar a crescut de la 18,6 în 2013, la 19,4 în 2019, în vreme ce în aceeași perioadă la nivelul Uniunii Europene acest număr s-a redus.

În Marea Britanie este un număr mai mare de elevi/învățător, 19,9, dar Regatul nu mai face parte din Uniunea Europeană, așa că România a preluat conducerea în acest top.

Citeste și:  Cei trei mușchetari ai gastronomiei revin la PRO TV! Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu vor juriza MasterChef România, sezonul 9

Ţările cu cel mai ridicat număr de elevi pentru un singur învăţător sunt: România (19,4 elevi), Franţa (18,8 elevi) şi Cehia (18,7 elevi). La polul opus sunt Grecia (8,7 copii), Luxemburg (9 copii) şi Polonia (9,6 elevi).

Citește continuarea aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.