Investiţie de jumătate de milion de euro pentru 7 kilometri de pârtii noi la Sinaia. Deschiderea oficială, astăzi, 27 decembrie!

Peste 7 kilometri noi de pârtie se vor deschide astăzi, 27 decembrie, în Sinaia. Autoritățile au făcut investiții de 500.000 de euro. Banii au fost folosiți pentru un teleschi care poate transporta până la 1.800 de persoane pe oră. Sinaia devine astfel cel mai mare domeniu schiabil din țară. Cele cinci pârtii care se vor deschide sunt de dificultate medie, potrivit Digi24.

De altfel, linia de teleschi Călugărul a fost construită în timp record, în zona superioară din domeniul schiabil al stațiunii Sinaia. Și e una din modalitățile prin care administratorii pârtiei vor să reducă, în acest sezon, aglomerația de la instalațiile de transport pe cablu. Noua instalaţie de transport de pe domeniul schiabil al staţiunii Sinaia are o lungime de peste 700 de metri, însă a deschis nu mai puţin de cinci pârtii cu o lungime totală de 7,2 kilometri.

Citeste și:  Atenție drumeți montani! Munții Făgăraș îngheață - echipamentul de iarnă, obligatoriu!

„Dacă te întrebi ce este dincolo de Valea Soarelui, iată că deschidem o nouă zonă schiabilă, cu 7 kilometri de pârtie. Este o zonă excelentă, foarte însorită. Avem pârtiile Călugărul 1, Călugărul 2, Lăptici 3 și pârtia Genune. Îi invit pe toți cei care vin la Sinaia și sunt dornici să schieze, să încerce noile pârtii. Avem un teleschi de o capacitate de 1.800 de persoane pe oră. Este un teleschi complet nou, care deschide toată această zonă. Sper că prin construirea noii instalații să fie degrevată Valea Soarelui, să nu mai vedem cozile cu care ne-am obișnuit în Valea Soarelui și foarte mulți schiori să vină și în această parte, pentru că este superbă zona”, a transmis Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Lungimea totală a pârtiilor din Sinaia a ajuns la mai bine de 30 de kilometri. Investiţia a fost de aproximativ 500 de mii de euro. În momentul de faţă Sinaia este cel mai mare domeniu schiabil din România.

Citeste și:  IMM-urile brașovene au un mediator în relația cu instituțiile statului

Foto. Arhivă

2 thoughts on “Investiţie de jumătate de milion de euro pentru 7 kilometri de pârtii noi la Sinaia. Deschiderea oficială, astăzi, 27 decembrie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.