Invitație în Olympia Antică! Folosește-ți telefonul pentru a descoperi Olympia antică așa cum a existat și a prosperat cu mii de ani în urmă

În timpul Jocurilor Antice, Olympia era centrul lumii grecești, un loc în care oamenii convergeau în ciuda diferențelor, în special în politică, pentru a sărbători omenirea într-un festival numit după acest teren sacru. Acum poți să faci un pas în timp și să experimentezi Jocurile Olimpice Antice, așa cum au fost cândva.

Aplicația Ancient Olympia este mai mult decât o lecție de istorie, este un exercițiu de arheologie culturală și educație olimpică. Cu ajutorul telefonului dumneavoastră intrați într-un un tur ghidat de realitate augmentată (AR) al monumentelor extinse ale Olympiei, readus la viață cu ajutorul Microsoft AI.

În ciuda semnificației sale culturale, ceea ce a rămas din Olympia astăzi este uimitor de puțin. Acest loc a îndurat războaie, cutremure și impactul schimbărilor climatice într-o lume în continuă modernizare. Dar, cu această aplicație, puteți explora monumente reconstruite la 360 de grade – și chiar puteți intra în unele dintre ele. Aflați cum funcționau Jocurile Antice, de la probele sportive precum lupte și cursele de care, până la spectacole religioase cu oracole și sacrificii.

Citeste și:  Dino Parc Râșnov și Tedi îi invită pe copii la Festivalul Veseliei

Unele monumente ale Sanctuarului datează până în anul 600 î.Hr., în timp ce Templul lui Zeus (470 – 456 î.Hr.) găzduia una dintre cele șapte minuni ale lumii antice: o sculptură uriașă de aur care îl onora pe regele zeilor și zeul grec al cerului și al tunetului. Intră în templul reconstruit pentru a afla totul despre construcția masivă a statuii și semnificația ei pentru grecii antici.

Oamenii se adunau în Olympia în spiritul păcii, armoniei, cooperării, egalității, corectitudinii și respectului. În timp ce activitățile din Olympia Antică au avut loc cu mult timp în urmă, ele sunt înrădăcinate în valorile pe care omenirea le recunoaște și astăzi. Valorile Olympice au traversat timpul și au devenit punte de legătură alături de simbolurile olimpice între Jocurile Antice și cele Moderne.

Citeste și:  Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și Piața Sfatului din Brașov

Această aplicație a fost dezvoltată în parteneriat strâns între Microsoft și Ministerul Elen al Culturii și Sportului.

Aflați mai multe despre proiect la microsoft.com/inculture/arts/ancient-olympia-common-grounds.

Descărcați aplicația Ancient Olympia pentru a începe explorarea. O găsiți în Google Play sau App Store.

Bucurați-vă de o lecție de istorie, educație și moștenire olimpică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.