Prof. univ. Ioan Vasile Abrudan a fost reales rector al Universităţii Transilvania din Brașov

Profesorul universitar dr. inginer Ioan Vasile Abrudan a fost reales rector al Universitatii Transilvania din Brașov pentru mandatul 2024-2029. Acesta a câștigat detașat un nou mandat în fruntea instituției. A învins alți doi candidați – profesorul Tiberiu Foriș, de formație economist, respectiv conferențiarul Florin Isaia, matematician.

Alegerile pentru această poziție au avut loc miercuri și au participat 621 de persoane, dintre cei aproape 700 cu drept de vot. Ioan Vasile Abrudan a fost votat de 496 de persoane, aproape 80% dintre cei care au votat.

Potrivit voturilor, Ioan Vasile Abrudan a avut 496 ( 79,87%), Florin Isaia-70 (11,27%) și Tiberiu Foris-55 (8,86%).

Ioan Vasile Abrudan, doctor în științe agricole și silvice, conduce instituția brașoveană de 3 mandate de 4 ani fiecare, deși, conform vechii Legi a educației naționale, un rector putea avea cel mult 2 mandate. Și aceasta, mulțumită unei portițe din lege, care menționa că limita este pentru 2 mandate complete: astfel, dacă un rector se suspenda în funcție pentru o scurtă perioadă, mandatul nu mai era complet și el mai putea candida o dată, potrivit edupedu.ro.

Citeste și:  Conferința gratuită antidrog - P.A.S. Protejează, anticipează, salvează. Mâine, 18 mai, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

În ultimii ani prof. univ. Ioan Abrudan a propulsat Universitatea Transilvania în topul primelor cinci universități din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.