Iohannis: Pensiile trebuie să crească, pentru a da o şansă persoanelor vârstnice să îşi permita un minim necesar

Pensiile trebuie să crească pentru a da o șansă persoanelor vârstnice să își permită un minim necesar, afirmă președintele Klaus Iohannis. El a adăugat că ar fi imoral și incorect ca prețul unor crize să fie plătit numai de pensionari.

„În condiţiile în care avem inflaţie, avem preţuri în creştere, (…) e evident că şi pensiile trebuie să crească pentru a da şansa pensionarilor să-şi permită cel puţin un minim necesar. Aşa cum cresc salariile atunci când avem inflaţie şi preţuri în creştere, aşa trebuie să crească şi pensiile”, a declarat Iohannis, la Buzău, scrie Agerpres.

Potrivit şefului statului, Guvernul va veni cu un plan „serios” pe acest subiect.

Citeste și:  Cuvântul Patriarhului Daniel: Învierea lui Hristos este temelia învierii tuturor oamenilor

„E imoral şi incorect ca preţul unor crize să fie plătit numai de pensionari. Pensionarii nu au nicio posibilitate să intervină cum are cineva care e în deplinătatea forţelor – dacă nu-i ajung banii, îşi caută alt job, poate mai lucrează peste program şi aşa mai departe. Pensionarii stau în ceea ce primesc – pensia lor şi mi se pare rezonabil ca nivelul acestei pensii să fie adaptat situaţiei. E clar că Guvernul trebuie să vină – şi va veni – cu un plan serios care abordează frontal această chestiune”, a adăugat Klaus Iohannis.

În fiecare săptămână Executivul aprobă noi măsuri pentru a le rezolva, pentru a avea grijă să crească economia şi pentru a combate inflaţia, spune preşedintele, însă fostul şef al guvernului şi al PNL, Florin Cîţu nu este de acord. Acesta a declarat că este în continuare foarte îngrijorat de direcţia în care merge economia şi susţine că în acest moment nu există nicio strategie de contracarare a crizei care se conturează, potrivit prognozelor internaţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.