Iordanianul care a fost surprins la domiciliul lui Răzvan Ciobanu, chiar în ziua morții acestuia, arestat

Iordanianul Suhaib Meshah, care a fost surprins la domiciliul designerului Răzvan Ciobanu, chiar în ziua în care acesta si-a pierdut viața, după un tragic accident rutier, a ajuns în arest la domiciliu, după o perioadă în care a stat sub control judiciar. Procurorul de caz solicitase, luna aceasta, înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestării preventive, dar a obținut doar arestarea la domiciliu a tânărului.
Iordanianul a fost propus spre arestare preventiv, de DIICOT Brașov și în luna aprilie, după ce ar fi obligat o tânără de 20 de ani să se prostitueze. Atunci, procurorii au respins cererea și au dispus măsura controlului judiciar. Anchetatorii au continuat să strângă probe, dovezile arătând că bărbatul acționa prin metoda loverboy” (în traducere „iubitul”). În fapt, el ar fi determinat femei să creadă că le iubeşte, că-şi doreşte o relaţie de lungă durată, apoi le-ar fi pus să se prostitueze în folosul lui.

Citeste și:  Festivalul Filmului European ajunge în luna mai la Brașov

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Braşov a respins solicitarea, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Brașov, unde s-a decis înlocuirea controlului judiciar cu arestul la domiciliu, nu preventiv.

„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT, Serviciul teritorial Brașov, împotriva încheierii 59/UP din 7.06.2019 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov pe care o desfiinţează în parte. Rejudecând, în baza art.227 alin.2 Cod procedură penală, coroborat cu art.242 alin.3, art.218, art.219 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul MESHAH SUHAIB ABDEL NASER prin încheierea nr.38/UP/19.04.2019 a Tribunalului Braşov, definitivă prin încheierea nr.25/CC/U din 24.04.2019 a Curţii de Apel Braşov din dosar nr.1647/62/2019, cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile (13.06.2018 – 12.07.2018 inclusiv)”, se arată în decizie.

Citeste și:  Taxă de liberă trecere pe anumite drumuri județene din Brașov, pentru maşinile de mare tonaj

Inculpatul are interdicția de a părăsi imobilul din oraşul Pantelimon, județul Ilfov, fără permisiunea instanţei de judecată (excepție făcând situațiile de urgență). De asemenea, trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală ori de câte ori este chemat și să nu comunice cu persoanele vătămate și cu martorii din dosar. În caz contrar, tânărul riscă înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu arestarea preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.