Irina Begu s-a calificat în turul trei la Roland Garros. Este singura româncă la simplu rămasă în al doilea turneu de Mare Șlem al anului

Potrivit Știrilor TVR, Jucătoarea română de tenis Irina Begu, (32 ani, 27 WTA), cap de serie numărul 27,  a învins-o miercuri pe italianca Sara Errani (36 e ani, 73 WTA), scor 6-3, 6-0, și s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros. Sara Errani, fostă parteneră de dublu a Irinei Begu, a fost finalistă la Roland Garros în 2012.

Irina Begu și Sara Errani se cunosc foarte bine, ele jucând în trecut împreună, ca pereche, la dublu.

Irina Begu a început în forță meciul şi a câştigat primele trei ghemuri, iar Sara Errani şi le-a adjudecat pe următoarele trei. Românca a avut apoi o serie de nouă ghemuri consecutive, adjudecându-și a a treia victorie consecutivă împotriva lui Errani. Scorul general între cele două sportive este acum 3-3.

Citeste și:  Adaptarea ofertei educaționale și de formare cu cererea de pe piața muncii, facilitată prin platforma ReCONECT

În turul următor, Irina Begu o întâlnește pe Karolina Muchova din Cehia, locul 43 WTA. Românca a învins-o pe Muchova în această primăvară la Madrid (6-4, 7-5).

Begu este singura jucătoare din România care a trecut de primul tur pe tabloul principal de simplu la ediţia din acest an de la Paris.

Sportiva a atins de două ori în carieră optimi de finală în turneele de Mare Şlem, în ambele dăți la Roland Garros (2016 şi 2022).

Finalistă la Paris în 2012, Errani a dezvăluit că bunica ei a murit sâmbătă seara și a declarat că i-a fost foarte greu să se concentreze în meciul din primul tur cu Jil Teichmann.

Citeste și:  Două drone de tip avion, cu decolare verticală, au intrat în dotarea Poliției de Frontieră Române

România a avut alte două jucătoare pe tabloul principal la Roland Garros, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan, ambele fiind eliminate în primul tur.

Sursa. Știri.tvr.ro / Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.