Ișlerul ar putea deveni emblema gastronomică a Brașovului

Doi biscuiţi lipiţi cu o cremă de ciocolată şi glazură – altfel spus un desert simplu, aproape banal, este pe cale să devină emblema gastronomică a Brașovului, potrivit stirileprotv.ro.

Se numeşte ″ișler″⁣ după numele oraşului austriac unde a fost preparat pentru prima dată, în urmă cu 170 de ani. Acum, cele mai vestite restaurante braşovene au reinterpretat reţeta astfel ca prăjitura se găseşte în cel puţin 15 variante. Aşadar turiştii sunt ademeniţi să facă un tur culinar.

Considerat prea banal, vechiul ișler nu şi-a mai făcut loc în meniurile sofisticate ale restaurantelor din zilele noastre.

Până weekendul trecut când cei mai vestiţi cârciumari braşoveni au decis să facă fiecare un ișler adaptat propriului stil.

Citeste și:  FlyLili organizează sesiune de recrutări pentru însoțitori de zbor, sâmbătă, la Aeroportul Brașov

Teodor Octavian, bucătar: “Diferenţa la noi faţă de celelalte restaurante din breaslă a fost o cremă de colivă, cu nucă, cu scorţişoară, cu nucşoara simplă. Cantităţile pe care le facem noi zilnic sunt limitate, dar a fost nevoie cel puţin pe weekend să dublăm cantitatea pentru că a fost foarte cerută prăjitura, am făcut chiar şi de 3 ori în aceeaşi zi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.