ISU Brașov deschide o stație de intervenții în Homorod

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă în colaborare cu Primăria Homorod si Consiliul Judetean Brasov a inaugurat astăzi, 06 aprilie 2020, un punct de lucru în localitatea Homorod.

Punctul de lucru s-a operaționalizat pentru reducerea timpului de raspuns, pentru creșterea siguranței cetățenilor și protecția comunității.

S-a luat in calcul numeroasele solicitări din zona respectivă pentru a interveni la diferitele situații de urgența (accidente rutiere, incendii, urgențe medicale) și totodată s-a avut în vedere și faptul că cea mai apropiată subunitate a Inspectoratului se află în orașul Făgăraș sau mun. Brașov, iar interventiile la o parte din localitățile din aceasta zona erau efectuate de ISU Mures și ISU Harghita.

Citeste și:  Șapte lungmetraje selectate în competiția Semaine de la Critique, la Festivalul de Film de la Cannes 2024

Acest punct de lucru va funcţiona în subordinea Detaşamentului de Pompieri Făgăraș. Aici vor fi relocate intr-o prima etapa o autospecială cu apă și spumă cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD, un autocamion și o motopompă care vor fi deservite de șapte subofiţeri.

Punctul de lucru de la Homorod va deservi orașul Rupea și comunele Homorod, Cața, Bunești , Racoș, Hoghiz, Ticușul Vechi.

Dacă timpul mediu de intervenţie era de peste 40 minute pentru zonele cele mai îndepărtate din nordul județului, prin înfiinţarea acestui punct de lucru se va reduce.

Înfîințarea acestui punct de lucru a fost posibilă cu sprijinul Primăriei Hororod și Consiliului Județean Brașov, cărora le mulțumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.