Jandarmii brașoveni au controlat stațiunile turistice. Au dat amenzi de 19.000 de lei pentru nerespectarea normelor sanitare

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au desfășurat în ultima săptămână o serie de acțiuni punctuale pentru a verifica respectarea legislației în vigoare privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Au fost vizate în mod deosebit stațiunile turistice cu aflux mare de turiști, cum ar fi Poiana Brașov, Predeal, Bran, dar și zonele aglomerate din municipiul Brașov, municipiul Făgăraș sau orașul Zărnești. Pe timpul acestor acțiuni au fost aplicate un număr de 101 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 55/2020, în cuantum total de 19000 ron.

În Stațiunea Predeal jandarmii au verificat și mai mulți agenți economici, ocazie cu care au constatat că trei dintre aceștia nu respectau condițiile referitoare la desfășurarea activității, și anume nerespectarea capacității maxime a spațiului, respectiv 30% într-o localitate cu incidența peste 3/1000 de locuitori, precum și lipsa verificării certificatelor verzi la intrarea în restaurant. Sancțiunile au fost aplicate atât agenților economici, dar și turiștilor pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv nepurtarea măștii de protecție sanitară, sau pentru lipsa certificatului verde.

Citeste și:  IMM-urile brașovene au un mediator în relația cu instituțiile statului

Au fost desfășurate de asemenea acțiuni de verificare la mai multe săli de jocuri de noroc pentru a se controla dacă se respectă legislația în vigoare, în special cea legată de programul de funcționare și verificarea certificatelor verzi ale clienților.

Îndemnăm populația să respecte în continuare toate recomandările și măsurile impuse de autorități, și printr-un efort comun să depășim aceste momente dificile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.