Jandarmii brașoveni vor fi la datorie pentru siguranța cetățenilor

Jandarmeria Brașov va asigura măsuri de ordine și siguranță publică în zonele din imediata apropiere a lăcașurilor de cult pe timpul desfășurării slujbelor religioase, atât în săptămâna mare, cât și în noaptea de Înviere, atunci când peste 100 de jandarmi vor fi prezenți la datorie în tot județul Brașov.

Oamenii legii vor fi prezenţi în zone aglomerate, piețe și centre comerciale, gări și stații de transport în comun din zona de competență, pentru preîntâmpinarea oricăror manifestări ce ar care putea afecta ordinea și liniștea publică.

Recomandăm credincioșilor care participă la slujbe să manifeste înțelegere față de măsurile luate de forțele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde atenţie sporită bunurilor şi obiectelor personale, să evite implicarea în incidente, să evite locurile foarte aglomerate și să solicite imediat intervenţia jandarmilor atunci când situaţia o impune.

Citeste și:  Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY! Astăzi, la Cinema One și Cinema City

De asemenea, în această perioadă efective de jandarmerie montană vor fi angrenate în misiunii de ordine publică în zonele turistice frecventate și vizitate de turiști, în zonele de agrement și de picnic, acolo unde brașovenii și nu numai, aleg să se relaxeze în perioada sărbătorilor.

Jandarmii montani se vor afla pe toate traseele montane, precum și pârtiile de schi care încă sunt deschise, cu principala misiune de a acorda sprijin și îndrumare, fiind pregătiți să intervină în ajutorul persoanelor aflate în dificultate.

Pentru iubitorii de natură și de drumeții venim cu următoarele recomandări:

  • Să se informeze temeinic despre traseul ales (lungime, durată, grad de dificultate, echipament necesar, etc);
  • Să consulte starea vremii și să fie pregătiți cu echipament pentru vreme rea (ploaie, vânt, grindină), având în bagaj echipament impermeabil;
  • Să se deplaseze numai pe trasee marcate și să nu se abată de la traseul stabilit;
  • Să aibă o hartă cu traseele montane;
  • Să informeze cabanierul de traseul pe care urmează să-l parcurgă;
  • În caz de accidente, probleme de sănătate, să solicite ajutorul autorităților;
  • Să nu plece singuri la drum;
  • În cazul în care întâlnesc animale sălbatice, să nu se apropie de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni;
  • Să respecte muntele, să se bucure de frumusețea naturii, să respecte zonele protejate, vegetația și oamenii întâlniți.
Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România

Pentru orice situație de urgență, apelați cu încredere numărul unic pentru apeluri de urgență 112!!!

O altă misiune de suflet a jandarmilor este aceea de a aduce, pentru al 14 –lea an consecutiv, Lumina Sfântă de la Ierusalim în inima Ardealului. Astfel, sâmbătă după-amiază, o delegație va pleca spre Aeroportul Internațional “Henri Coandă” Otopeni în această nobilă misiune și prin grija lui Dumnezeu va aduce acestă Sfântă Lumină pentru a fi împărțită fiecărui credincios în parte, pentru ca vestea Învierii Domnului să ajungă în cât mai multe case și să aducă cu ea bucurie, liniște și pace sufletească.

Vă dorim să aveți parte de sărbători liniștite, împlinite și să vă bucurați de momente speciale alături de cei dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.