Jandarmul prins cu droguri în valoare de 15.000 de euro, trimis în judecată

DIICOT a reușit la finalul anului 2018 să prindă în flagrant un proaspăt subofițer ce efectua comerț cu droguri. Operațiunea s-a încheiat cu arestarea subofițerului Ovidiu Gavriluț și confiscarea unei cantități de cocaină în valoare de 15.000 de euro. Rămas în arest preventiv, procurorii au dispus la începutul acestui an, trimiterea în judecată a sg.maj. GAVRILUȚ M. OVIDIU pentru trafic internațional de droguri.
Ovidiu Gavriluț era angajat la Inspectoratul Județean de Jandarmi Brașov. În luna decembrie, acesta a fost prins în flagrant de procurorii DIICOT în timp ce ridica un colet care era plin cu droguri. Cocaină mai exact. Pachetul fusese trimis din străinătate. Jandarmul a fost reținut imediat și este acuzat de introducere în tară, fără drept, de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc. Jandarmul a fost arestat pentru 30 de zile de magistrații de la Tribunalul Militar din Cluj. Jandarmul a contesta măsura arestării și cere să fie cercetat în libertate.
„Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Covasna impreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitătii Organizate Covasna l-au surprins în flagrant, pe rază municipiului Brașov, pe inculpatul Gavriluț Ovidiu, în timp ce ridica, de la un transportator privat, un colet livrat prin intermediul unei firme de transport internațional. Cu ocazia controlului coletului, au fost descoperite, disimulate într-un ambalaj de patiserie, 70 de grame de cocaină fără aditivi, valoarea de piată a acesteia fiind estimată la sumă de 15.000 de euro“, se arată într-un comunicat DIICOT.
Bărbatul lucra la Inspectoratul Județean de Jandarmi de doar o lună. Imediat după operațiunea celor de la DIICOT, cei de la IJJ Brașov s-au distanțat de activitatea infracțională a tânărului.
„Referitor la comunicatul de presă din 19.12.2018 al DIICOT, facem următoarele precizări: Gavriluț Ovidiu este subofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” Brașov din luna noiembrie 2018. Referitor la faptele pentru care a fost arestat preventiv, mentionăm că nu aveam cunostintă despre acestea, insă instituția noastră va pune la dispoziția organelor abilitate absolut tot ceea ce este necesar pentru soluționarea cauzei. După rezolvarea contestației făcută de acesta la măsura arestării preventive pe 30 de zile, va fi suspendat din funcție pană la soluționarea cauzei“, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” Brașov.

Dosarul se judecă la Tribunalul Militar Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.