Jens Stoltenberg: „Este un interes de securitate naţională pentru toate ţările din NATO să îl împiedice pe Putin să câştige în Ucraina”

Susţinerea Ucrainei în războiul împotriva Rusiei este în interesul securităţii naţionale a fiecărui stat membru al NATO, inclusiv al SUA, a declarat ieri secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Întrebat despre blocarea ajutorului american pentru Ucraina în Congresul Statelor Unite, Stoltenberg a reamintit că toate ţările din NATO s-au angajat să îi ajute pe ucraineni.

Nerespectarea promisiunii de sprijin ar fi „nu doar o tragedie pentru Ucraina, dacă preşedintele (Vladimir) Putin câştigă, ci ar fi foarte periculos şi pentru noi”, a apreciat secretarul general într-o conferinţă de presă comună la finalul unei întrevederi la Bruxelles cu preşedintele Letoniei, Edgars Rinkevics.

Citeste și:  Alertă în România: „Pastila Portocalie” - Un nou drog cu efecte devastatoare Își face apariția pe piața neagră"

„Este un interes de securitate naţională pentru toate ţările din NATO, deci şi pentru Statele Unite, să îl împiedice pe preşedintele Putin să câştige în Ucraina”, a insistat el, exprimându-şi totodată încrederea că ajutorul american pentru Ucraina va continua.

Washingtonul este cel mai important donator de ajutoare militare pentru Kiev, cu un total de 44,2 miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse pe teritoriul ucrainean, în februarie 2022.

Unii parlamentari republicani din SUA se opun însă alocării unor noi fonduri pentru Ucraina.

Stoltenberg a recunoscut că Ucraina întâmpină dificultăţi pe câmpul de luptă, însă a afirmat că acestea nu sunt un argument „împotriva sprijinului, ci pentru mai mult sprijin”.

Citeste și:  Ministerul Sănătății din Italia a interzis practicarea „puppy yoga” după ce a făcut o descoperire alarmantă

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.