Joc urban în Centrul istoric al Brașovului

Cinci scaune de dimensiuni diferite, menite să ofere un loc de joacă și relaxare tuturor vârstelor, au fost montate de Primăria Brașov, ieri-noapte, pe noua pietonală Apollonia Hirscher.

Ideea le-a aparținut unor arhitecți brașoveni, coordonați de Adrian Beleny, care își doresc ca proiectul să devină un punct de plecare și o ancoră a designului stradal și să încurajeze o atenție mai mare la felul în care lăsăm spațiile urbane din centru să fie transformate sub presiunea mediului și a oportunităților comerciale.

Ansamblul este alcătuit din 5 scaune cu dimensiuni diferite (0,6 m, 0,9 m, 1,2 m, 1,8 m și 2,4 m), iar miza este de a stimula simțul ludic și curiozitatea trecătorilor prin prezentarea unui artefact familiar – scaunul – cu care pot interacționa.

Citeste și:  Laura Țeposu, CEO Libris, premiată pentru încurajarea lecturii la nivel național

„Pentru un copil mic, un scaun normal este ceva polivalent — este o înălțime pe care dorește să o cucerească, un obiect de escaladă, un mic adăpost, o platformă de survolare și, în final, un loc de stat încăpător. Ideea ansamblului propus a fost să creăm o serie de obiecte care reproduc efectul acesta pentru toate vârstele și dimensiunile“, au spus inițiatorii acestui proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.