Juniorii FC Braşov de Under 16, printre cei mai buni din ţară

Juniorii de Under 16 de la FC Braşov sunt printre cei mai buni din ţară. Dovadă este un clasament pe care chiar Federaţia Română de Fotbal l-a întocmit pe baza rezultatelor şi punctelor acumulate în 2021.

Tinerii noştri fotbalişti sunt pe locul secund în clasament, la foarte mică distanţă de ocupanta primului loc, Viitorul, academia condusă de Gică Hagi.

FC Braşov are o medie de 2,69 puncte acumulate pe meci, iar Viitorul 2,73. În 13 meciuri, 9 în sezonul regular şi 4 în play-off, juniorii de U 16 ai FC Braşov au obţinut 11 victorii şi două remize, fără a fi învinşi.

Clasamentul a fost făcut luând în calcul doar formațiile care au disputat cel puţin 10 partide.

“Ne bucură acest lucru, este încununarea muncii noastre, a întregului colectiv de la Centrul de Copii şi Juniori. Sperăm că aceşti copii să fructifice prin jocuri la echipe de seniori. Unii dintre ei fac parte din loturile naţionale, alţii sunt în pregătire cu echipa de seniori a clubului nostru. Avem oferte pentru ei şi de la alte cluburi, însă îi pregătim pentru fotbalul braşovean. Ne bucurăm de rezultat, dar suntem la început de drum. Obiectivul general este să scoatem cât mai mulţi fotbalişi de nivel national, iar obiectivul cu echipa de Under 16 este calificarea la Turneul Naţional.”, a transmis Ionuţ Mitroi, coordonatorul Centrului de Copii şi Juniori de la FC Braşov.

Iată cum se prezintă topul 10 în urma prestațiilor din 2021 la nivel de Under 16:

EchipăPuncte / meci
Viitorul/Farul Constanța2.73
FC Brașov2.69
U Cluj2.66
Academica Clinceni2.54
Universitatea Craiova2.38
CSA Steaua2.3
Csikszereda Miercurea Ciuc2.28
CFR Cluj2.16
FCSB2.15
SSU Poli Timișoara2.05

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.