Katia, ursoaica salvată de la un circ din Ucraina, a murit la Sanctuarul de la Zărmești

Este doliu la Sanctuarul Urșilor de la Zărnești: Katia, ursoaica salvată anul trecut de la un circ a murit. Doar de un an de semi-libertate, s-a bucurat ursoaica în vărstă de 25 de ani.

24 de ani, Katia și i-a petrecut într-o cușcă de 3 metri pătrați sau în arena circului, unde trebuia să distreze publicul. Odată cu Katia, membrii Asociației Milioane de Prieteni au salvat-o și pe sora ei, Dasha. Aceasta a fost găsită de îngrijitori veghiind resemnată lângă trupul inert al Katiei.

„Un an de libertate! Un an, cât pentru o viață. Atât s-a putut bucura Katia, artista de circ din Ucraina, de un cer fără zăbrele, de mirosul naturii, de apa din piscină și … de sora ei, Dasha! Plângem cu toții că nu am putut să îi oferim mai mult timp, că suntem neputincioși în fața morții…
A plecat să zboare printre stele, să se odihnească în Ursa Mare, să uite cei 24 de ani de viață de “vedetă”, în care a trebuit să suporte luminile orbitoare ale scenei, biciul dresorului și o cușcă mică, extrem de mică, ce i-a servit drept casă în toate momentele în care nu era pe scenă sau la dresaj.
În lunile petrecute în sanctuarul AMP Libearty i-a plăcut cel mai mult să lenevească pe iarbă, la soare, și să adulmece mirosurile pădurii. S-a bucurat de … LIBERTATE!
Din păcate, toții anii grei de dresaj, captivitate și chin au ucis-o zi de zi, puțin câte puțin! Reîntâlnirea cu sora ei, după prea mulți ani s-au putut doar mirosi din cuști alăturate, dar nu s-au putut vedea vreodată, bucuria regăsirii lor, va rămâne un moment memorabil în istoria sanctuarului.
Rămas bun blândă Katia. Zburdă lin printre stele!”, se arată în postarea Asociației Milioane de Prieteni.

Citeste și:  „Sub cerul albastru al Ucrainei‟, recital de poezie și pian la ICR Stockholm, în cadrul Festivalului European Primăvara Ucraineană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.