Magazinele Kaufland si Lidl nu mai oferă încărcarea gratis a mașinilor electrice

Rețelele de magazine Kaufland și Lidl au renunțat complet la încărcarea gratuită a mașinilor electrice în Europa, un pas prin care cei doi giganți vor să scape de miile de șoferi care încărcau la liber în aceste stații, potrivit Autolatest.

Motivul acestei decizii este acela că mii de șoferi Uber, Glovo sau Bolt încărcau gratis și țineau ocupate locurile destinate clienților din magazine.

„Anul trecut Kaufland a încercat sa introducă un cupon pentru cei care cumpără din magazin, soluție irelevantă pentru ca aceste stații a fost tot timpul ocupate de mașinile de ridesharing.

Lidl oferă începând de astăzi încărcare cu 1.49 euro, sau 2.41 lei pentru fiecare kw încărcat, preț normal pentru luna septembrie 2022”, mai notează Autolatest.

Citeste și:  500.000 de euro disponibili pentru ONG-uri mici și instituții de învățământ în 2024, prin Programul Start ONG

Astfel, din data de 12 septembrie 2022, „taxa pentru energia electrică verde depozitată”, îi va determina pe clienții care vor să apeleze la acest serviciu să scoată bani din buzunar.

Prin urmare, fiecare kilowatt oră la punctele de încărcare DC cu o capacitate de încărcare de până la 149 kW, costă 0,48 de euro pe oră.

Sursa: Autolatest.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.