Klaus Iohannis / NATO: Vom semna acordul de securitate bilateral între România şi Ucraina

România va semna joi dimineaţă un acord de cooperare în domeniul securităţii cu Ucraina, a anunţat miercuri, la Washington, preşedintele României, Klaus Iohannis, într-un briefing pentru jurnaliştii români, informează agenția națională de presă Agerpres.

„Vom semna aici, la Washington, probabil mâine dimineaţă, Acordul de cooperare în domeniul securităţii între România şi Ucraina, în implementarea Declaraţiei G7 adoptate în marja Summitului NATO de anul trecut. Astfel ne alăturăm celorlalţi aliaţi şi parteneri care au semnat deja acest tip de document bilateral cu Ucraina”, a explicat Iohannis, care participă la summitul aniversar al NATO din capitala SUA.

Reprezentanţii Alianţei Atlantice vor agrea totodată un sprijin sporit şi pentru alţi parteneri ai NATO afectaţi de războiul din Ucraina.

Citeste și:  Corona Brașov strălucește la Cupa României la Natație: Medalii de aur, argint și bronz și un record național

„Totodată, vom agrea la nivel aliat un sprijin sporit pentru alţi parteneri vulnerabili afectaţi de război şi de comportamentul agresiv al Rusiei, iar pentru noi, evident, importanţa cea mai mare în acest context o acordăm Republicii Moldova. Şi, după cum o să vedeţi în declaraţia finală, Republica Moldova este reflectată adecvat în declaraţie. Aceasta trebuie sprijinită să contracareze atacurile permanente hibride din partea Rusiei”, a pledat Iohannis.

Consolidarea securităţii Ucrainei şi a Republicii Moldova înseamnă, până la urmă, sporirea propriei noastre securităţi şi a securităţii întregului spaţiu euroatlantic, a adăugat şeful statului român.

Sursa, Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.