Klaus Iohannis: ‘Nu ne permitem să slăbim vigilența. Epidemia se poate reaprinde!’

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că România se află încă pe un trend ascendent al epidemiei de coronavirus. Şeful statului a anunţat că va susţine, în videoconferinţa cu liderii UE, crearea unui Fond de redresare economică de care să poată beneficia toate statele membre.
Principalele declaraţii ale şefului statului:

„Din păcate am depășit astăzi numărul de 10.000 de cazuri și avem o creștere semnificativă a cazurilor confirmate. Aceste date ne arată că suntem încă pe un trend ascendent și trebuie să respectăm cu strictețe măsurile. Nu ne permitem să slăbim deloc vigilența, pentru că încă nu este plafonată curba infecției. Cea mai mare parte a populației lumii se poate contamina, potrivit studiilor experților”, a spus Klaus Iohannis.

Citeste și:  74 de proiecte culturale în etapa finală pentru cele 6 milioane de lei alocate de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare

„Există un risc major ca epidemia să se reaprindă foarte ușor chiar și acolo unde părea că își reduce efectele. Cele mai multe state se află în primele faze ale epidemiei, iar în unele state se observă o reapariție a cazurilor.

Eforturile naționale trebuie dublate de un efort comun la nivel european.

Astăzi voi participa la o nouă videoconferință cu membrii CE, dedicată acestui subiect major. Foaia comună de parcurs referitoare la relansarea economică este principalul subiect pe care îl vom aborda în cadrul reuniunii. Acest document definește un set de principii care vor sta la baza viitorului plan și cuprinde direcțiile de acțiune.

Citeste și:  Elevii din Ploiești blocați în gara din Buda în timpul călătoriei către Brașov în „Săptămâna Verde”

Avem nevoie de o astfel de foaie de parcurs. Unul dintre cele mai importante obiective este asigurarea unei autonomii strategice a UE. Mă refer la anumite sectoare precum sănătate. Criza actuala ne-a arătat necesitatea unui răspuns solit. Trebuie să consolidăm capacitatea UE în acest domeniu iar statele membre să își îmbunătățească sistemele de sănătate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.