Klaus Iohannis, prezent la poligonul de la Cincu

Preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, vor participa, astăzi, la ceremonia de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est (MNC-SE), care va avea loc la Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNII) „Getica” din localitatea braşoveană Cincu.
Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, Corpul Multinaţional Sud-Est, alături de Brigada Multinaţională Sud-Est de la Craiova şi de Divizia Multinaţională Sud-Est din Bucureşti, reprezintă contribuţia substanţială a României la consolidarea unei posturi de descurajare şi apărare credibile a Alianţei pe flancul estic.
Ministerul Apărării Naţionale, a anunţat că după acest moment, care include şi citirea ordinului de împuternicire a comandantului MNC-SE, căruia îi va fi înmânat Drapelul de Identificare al Corpului Multinaţional Sud-Est, va avea loc etapa finală a exerciţiului cu termen scurt de notificare (ETSN), cu participarea integrată a unor unităţi şi mari unităţi aparţinând Forţelor Terestre şi Forţele Aeriene Române.
La exerciţiu vor participa aproximativ 1.000 de militari şi peste 200 mijloace tehnice, iar ministerul a anunţat că „Desfăşurarea celor două activităţi va fi adaptată actualului context pandemic şi vor fi luate, astfel, toate măsurile de protecţie sanitară şi distanţare socială” . Scopul acestui exerciţiu este de a perfecţiona procesului de integrare a capabilităţilor militare pentru executarea sincronizată a unor acţiuni militare complexe. „Exerciţiul îşi propune, totodată, verificarea stării de operativitate a structurilor din subordine, fără parcurgerea etapelor de planificare obişnuite pentru organizarea unui exerciţiu la acest nivel, şi urmăreşte ca, în termen de cinci zile de la notificare, structurile din subordine să fie în măsură să-şi demonstreze capacitatea de luptă în context interarme, multi-domeniu şi întrunit”, a mai anunţat Ministerul Apărării Naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.