Klaus Iohannis, prima reacție după tragedia din Harghita: O dramă care ne reaminteşte brutal că siguranţa în şcoli rămâne o prioritate critică

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că incidentul de la Odorheiu Secuiesc este ”o dramă care ne reaminteşte brutal că siguranţa în şcoli rămâne o prioritate critică”.

„Tragedia care a avut loc la internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc este cutremurătoare. Transmit condoleanțe familiei elevului care și-a pierdut viața și le doresc însănătoșire grabnică elevelor rănite în acest cumplit accident. Este o dramă care ne reamintește brutal că siguranța în școli rămâne o prioritate critică. Spațiile în care copiii își petrec cea mai mare parte din timpul lor trebuie să ofere protecție și să fie adaptate la standardele de siguranță actuale. Solicit elucidarea de urgență a cauzelor care au dus la prăbușirea clădirii și pedepsirea celor care se vor dovedi vinovați”, a scris Președintele României pe pagina sa de Facebook.

Citeste și:  Transformarea drumului vechi în aleea de promenadă: Brașovul adoptă iluminat prietenos cu natura

Vă reamintim că un perete al internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit, luni. Iniţial, trei eleve, cu vârste între 15 şi 17 ani, au fost scoase de sub dărâmături, pentru una dintre acestea fiind făcute manevre de resuscitare. Victima a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind transportată la spital. Acţiunile de căutare au continuat, iar autorităţile au putut comunica verbal cu a patra victimă. Aceasta – un băiat – a fost scoasă inconştientă şi predată echipajelor medicale, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarată decedată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.