Klaus Iohannis: ‘România NU va primi doze de vaccin decât pentru jumătate din populație’

Klaus Iohannis a declarat, marți seara, la Palatul Cotroceni, că un viitor vaccin anti-COVID-19 va fi primit de România abia în primăvară, când ar putea și începe vaccinarea. Primii care vor primi leacul vor fi medicii și persoanele din grupele de risc. Președintele a declarat că vaccinurile trebuie să respecte normele de siguranță și eficiență.

”Situația epidemiologică din Europa se degradează rapid, iar populația este expusă unui risc major de infectare. România se confruntă cu cifre îngrijorătoare, iar autorităţile se adaptează cu noi măsuri.

Ne punem, cu toții, mari speranțe, în dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19, vaccin sigur și eficient, iar eforturile confirmă dorința de a avea acest vaccin. România este parte a acordurilor încheiate de Comisia Europeană, urmând ca țării noastre să îi revină peste 10 milioane de doze de vaccin. Din cauza cererii ridicate, vaccinul va ajunge în mod etapizat. Ne așteptăm ca prima tranșă primită să ajungă în primul trimestru al anului viitor. În baza convențiilor făcute în UE, toate statele europene vor primi în același timp acele tranșe. Când va fi livrată, prima tranșă, toate statele europene vor primi cota din prima tranșă, iar primii care vor fi vaccinați vor fi lucrătorii din sistemul medical, dar și persoanele din grupele de risc.

Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm că vaccinurile folosite au cel mai înalt nivel de siguranță și eficiență și respectă reglementările”, a precizat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.