Klaus Iohannis s-a întâlnit cu ministrul Forţelor Armate din Franța, Florence Parly

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut duminică, 6 martie 2022, o întrevedere cu ministrul Forţelor Armate din Republica Franceză, Florence Parly, în contextul vizitei la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, cu ocazia dislocării, în România, a militarilor din cadrul Batalionului francez „Spearhead”, care se vor alătura militarilor români şi aliaţi din baza militară.

Preşedintele României şi ministrul Forţelor Armate din Republica Franceză au discutat despre deteriorarea semnificativă a situaţiei de securitate regionale, ca urmare a agresiunii brutale a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, cu accent pe deciziile adoptate la nivelul NATO pentru consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, în special în regiunea Mării Negre.

Citeste și:  S-a finalizat modernizarea și reabilitarea DJ 104 L Dacia – Viscri – Bunești

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat măsurile consistente şi prompte aliate privind suplimentarea forţelor NATO pe Flancul Estic, inclusiv în România, activarea Planurilor de apărare şi desfăşurarea, în premieră, a Forţei NATO de Răspuns, ca parte a apărării colective în ţara noastră.

În context, Preşedintele României a adresat mulţumiri pentru angajamentul substanţial şi ferm al Franţei pentru întărirea apărării colective în ţara noastră, prin dislocarea Batalionului „Spearhead”, şi asumarea statutului de naţiune-cadru pentru Grupul de Luptă care se va înfiinţa în România.

De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat prezenţa militarilor francezi în cadrul comandamentelor NATO de pe teritoriul ţării noastre, precum şi participarea constantă a militarilor francezi la activităţi comune cu forţele române în domeniile terestru, aerian şi maritim.

Citeste și:  Bărbat urmărit penal după ce a condus autoturismul fără permis de conducre

Preşedintele României a reiterat sprijinul ţării noastre pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei.

Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat implicarea hotărâră şi activă a României în acordarea de asistenţă umanitară Ucrainei, inclusiv prin înfiinţarea, în ţara noastră, a unui centru logistic de colectare a donaţiilor internaţionale destinate Ucrainei.

Ministrul Forţelor Armate din Republica Franceză, Florence Parly, a apreciat contribuţia substanţială a României în actualul context de securitate, atât pe palierul asistenţei umanitare pentru Ucraina, cât şi pe cel securitar, prin angajamentul ferm şi consistent al ţării noastre în demersurile NATO de întărire a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, în special în regiunea Mării Negre.

Citeste și:  Încă un ordin de protecție provizoriu emis de către polițiștii brașoveni

Preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Florence Parly au salutat nivelul foarte bun al relaţiilor de cooperare dintre România şi Republica Franceză în domeniul apărării, exprimând determinarea de a dezvolta, în continuare, cooperarea bilaterală.

Foto. presidency.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.