La ce ne putem aștepta după 15 mai. Arafat anunță măsuri de relaxare aplicate diferențiat pe regiuni

Arafat a mai spus că în zonele unde sunt focare restricţiile nu vor fi relaxate, precizând că Suceava, primul oraş în care a fost instituită carantina, va trebui să mai suporte măsurile până se rezolvă problema.
Arafat a fost întrebat duminică, la Digi 24, dacă mall-urile vor fi redeschise după data de 15 mai.
“Nu foarte repede, nu ştiu. Vor fi măsuri care vor fi luate în prima fază, după 15. Nu cred că mall-urile vor fi printre primele măsuri luate.(…) Unde ai loc de aglomeraţie mare şi nu este esenţial, încă se aşteaptă în prima fază. Lumea nu ştie cum va fi, noi nu ştim dacă după primele măsuri vom vedea o creştere, vom vedea o stabilitate sau dacă suntem în scădere. Vedeţi într-o zi suntem cu un număr de cazuri, în altă zi cu altul şi suntem aşa acum, nu suntem cu un trend în fiecare zi mai puţin de celălălt”, a transmis Arafat.
Cum facem cu transportul in comun

Citeste și:  „Sub cerul albastru al Ucrainei‟, recital de poezie și pian la ICR Stockholm, în cadrul Festivalului European Primăvara Ucraineană

El a spus ca, pentru evitarea aglomeratiei la metrou sau in mijloacele de transport in comun, acestea trebuie sa fie suplimentate. De asemenea, o alta masura pentru evitarea aglomeratiei este ca nu toti angajatii sa vina la serviciu de la aceeasi ora si sa nu plece toti in acelasi timp.

„Trebuie analizat daca in zonele unde avem metroul aglomerat sau autobuzele aglomerate, se impune suplimentarea lor, chiar daca va fi un cost. (…) Ca sa previi asta trebuie sa pastrezi anumite lucruri la locul de munca.

Adica nu toata lumea trebuie sa lucreze acasa si nu toata lumea la ora 9 la lucru sau la 8. Unii sa vina la 8, unii la 9, unii la 10 si sa ii invatam sa nu plece mai devreme. Toti cei care vin la 10 sa plece la 9 de acasa, cei care vin la 9 sa plece la 8 de acasa”, a explicat seful DSU.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Relaxare diferita in zonele de focar

El a mai spus ca zonele unde sunt focare nu se vor relaxa in acelasi timp cu restul localitatilor.

„Focarele care exista, daca raman focare pe perioada respectiva, se vor trata diferentiat. Trebuie sa acceptam ca, in momentul in care incepi relaxarea, focarele existente sa fie intarziate sau, daca apar focare, sa fie izolate si aplicate masuri cu focarul respectiv.

Daca avem focare care ne atrag atentia si aici, iarasi, pe baza analizelor epidemiologice, aceste focare pot sa astepte mai mult decat restul. Daca nu e rezolvata Suceava, nu poti sa relaxezi. Suceava sa mai suporte un pic masurile pana se rezolva problema acolo. Altfel relaxezi totul si focarul respectiv sa devina periculos pentru zona limitrofa lui si largim focarul in loc sa il controlam.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai, la Casa Armatei

Fie unele zone nu se relaxeaza de la inceput, fie ca unele zone, dupa relaxare, daca apare un focar, acolo sa fie limitate pe parcurs”, a precizat Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.