Lansarea celei de-a doua ediții a revistei bilingve „Revista elevilor. Jurnalul meu personal”, pe 30 mai, la librăria Cărturești din Piața Sfatului

Marți, 30 mai, ora 16:00, va avea loc lansarea celei de-a doua ediții a revistei bilingve (germană-română): „Revista elevilor. Jurnalul meu personal”, la librăria Cărturești, Piața Sfatului nr. 20.

O continuare a proiectului început în anul 2022, „Revista elevilor. Un jurnal personal” are scopul, ca și până acuma, de a crea un spațiu în care tinerii să se poată exprima în scris în limba germană și limba română, să poată aprofunda subiecte de literatură universală și istorie locală, și nu numai. Astfel textele reprezintă vocea interioară, autentică, a fiecăreia dintre autoare, ceea ce face din ele un element valoros pentru scriitura cotidiană a Brașovului creată de adolescenți. Creată sub o atentă coordonare și îndrumare și ca rezultat al atelierelor de scriere creativă, revista conține texte proaspete despre viața de zi cu zi, despre oameni și locuri din Brașov privite subiectiv, crează și momente de pauză, portretizează personaje din literatura germană și română. Așadar, fără să aibă pretenția de a prezenta texte de înaltă valoare literară, ea devine vocea tinerilor cu un interes crescut pentru o educație de calitate și cu un potențial intelectual de apreciat și de recunoscut în ceea ce privește rafinamentul înțelegerii, redării și practicării dincolo de cuvinte ale valorilor umane și intelectuale.

Citeste și:  Cod galben de ploi și vijelii valabil până la ora 23:00. Maxima zilei la Brașov atinge 24°

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.