Lansarea celei de-a patra ediții a concursului de bune practici pe tema orașelor durabile destinat colectivităților locale din România

Ambasada Franței dă startul celei de-a patra ediții a concursului de bune practici pe tema orașelor durabile. Acest concurs își propune să sprijine acțiunile întreprinse de colectivitățile locale din România care se înscriu în dinamica dezvoltării durabile și a tranziției ecologice în ceea ce privește:

  • 1) Gestionarea deșeurilor, eficiența energetică și economia circulară ;
  • 2) Mobilitate urbană ;
  • 3) Apă și canalizare;
  • 4) Reconversia urbană și reabilitarea patrimoniului.

Concursul de proiecte se adresează unităților administrativ-teritoriale din România (județe, municipii, orașe, comune), care au realizat sau vor iniția un proiect inovator legat de dezvoltarea durabilă a teritoriului lor. În cadrul acestui concurs, unitățile administrativ-teritoriale interesate pot depune proiecte efectiv realizate (în perioada 2018-2022), în curs de realizare sau care sunt suficient de mature pentru a beneficia de cofinanțare europeană.

Citeste și:  Retreat-ul "Calea Reconectării prin Iubire": O invitație la transformare personală și vindecare spirituală într-o eră de conștientizare

Regulamentul concursului și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul Ambasadei Franței din România. Dosarele trebuie transmise, în atenția Ambasadei Franței la București, până vineri 17 iunie 2021 inclusiv.

Juriul concursului va selecționa două unități administrativ-teritoriale, câte una pentru fiecare din cele două categorii:  „Orașe mici și mijlocii” (orașe și comune) și „Orașe mari și județe” (județe și municipii).

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc cu ocazia Conferinței „Orașul durabil”, organizată pe 4 și 5 iulie 2022 de Ambasada Franței, Institutul Francez din România, Camera franceza de Comerț, Industrie și Agricultură din România (CCIFER) și Business France.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.