Lansarea platformei WeVote4.EU pentru alegerile europarlamentare


Comunicat de presă: Lansarea platformei WeVote4.EU pentru alegerile europarlamentare

Code for Romania / Commit Global a lansat WeVote4.EU, prima platformă dedicată informării cetățenilor UE despre alegerile europarlamentare. Aceasta oferă informații esențiale despre cum să voteze în orice stat european, date în timp real despre prezența la vot și monitorizarea alegerilor în mai multe state europene simultan, prin aplicația Vote Monitor.

Platforma WeVote4.EU este disponibilă în 26 de limbi, facilitând accesul cetățenilor la informații relevante în patru mari categorii:

  • Ghidul alegătorului: Oferă informații despre cerințele de înregistrare, metodele de vot, documentele necesare și asistența pentru alegătorii cu dizabilități. Resursele provin de la ministere naționale și organizații oficiale, inclusiv platforma Parlamentului European.
  • Prezența la vot: Prezintă statistici unificate despre participarea cetățenilor UE la alegerile pentru Parlamentul European 2024.
  • Live Feed: Informații în timp real despre evoluția alegerilor în fiecare țară, incluzând tendințele, evenimentele semnificative și comentariile experților din societatea civilă.
  • Monitorizarea alegerilor: Realizată cu aplicația Vote Monitor, utilizată la nivel european pentru prima dată, oferind date agregate despre monitorizarea voturilor în secțiile de votare.
Citeste și:  O nouă expoziție semnată de artista Teodora Pica, în august, la Galeria INSPIRATIO din Brașov

„Alegerile europene nu sunt doar o serie de voturi naționale, ci o celebrare colectivă a identității noastre comune și a valorilor democratice. Suntem peste 400 de milioane de cetățeni care construiesc un viitor comun, depășind frontierele și îmbrățișând puterea diversității noastre. Prin WeVote4.EU, noi facilităm participarea fiecărui cetățean, indiferent unde se află în UE, la acest puternic proces electoral unificat, pentru unitate și colaborare, pentru coeziune socială și participarea activă a tuturor părților implicate”, a declarat Olivia Vereha, cofondatoare și Director of Product Code for Romania / Commit Global.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.