Leapșa autorităților cu Autostrada Comarnic-Braşov: Noul guvern nu o susține

Guvernul Dăncilă nu a reușit să aprobe construcția autostrăzii Ploiești-Comarnic-Brașov cu chinezii, iar cel nou nu o susţine.
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) nu a primit încă o ofertă finală din partea asocierii chino – turce CCCC – Makyol pentru construirea Autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov, astfel că nu a fost încă atribuit contractul, potrivit unor surse oficiale, consultate de economica.net. Şi chiar dacă ar fi atribuit, acest contract ar trebui aprobat prin Hotărâre de Guvern. Cum Executivul PSD – care susţinea proiectul în varianta cu chinezii a fost înlocuit – şansele ca acesta să mai fie aprobat sunt aproape nule. Însuşi ministrul desemnat al Transporturilor din partea PNL, Lucian Bode, a declarat public că nu susţine proiectul realizării prin PPP cu chinezii. Acesta a spus că va trebui făcută o analiză urgentă pe proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov, care se dorea a fi realizat în parteneriat-public privat de către fosta guvernare PSD.

Citeste și:  Human Mobile Devices a dezvăluit prima sa gamă de smartphone-uri sub brand propriu: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse

„Pe Comarnic-Braşov va trebui să facem o analiză urgentă să vedem unde au ajuns, în ce stadiu au ajuns cu acest PPP, pe care eu am spus public că nu-l susţin deoarece generează, aşa cum am văzut rapoarte ale Comisiei Europene, generează costuri suplimentare duble în multe situaţii, reducerea numărului de kilometri, perioadă de implementare foarte-foarte mare, dublă faţă de cât estimau iniţial. Această formă de PPP nu o susţin„, a mai spus Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.