Leapșa cu ALEGERILE LOCALE. Ce interese sunt în joc

Liderul PMP, Eugen Tomac, nu se sfiește să o spună: vrea alegeri locale și asta cât mai repede. Acestea ar fi trebuit să aibă loc în primăvara acestui an, însă au fost amânate din cauza pandemiei. Tomac spune că PSD vrea amânarea alegerilor pentru a capitaliza gafele făcute de PNL la guvernare.

„Alegerile locale vor avea loc anul acesta. Anul 2020, este un an plin de provocări pe toate planurile. Pe lângă severa criză de sănătate publică ce a paralizat economia și a pus la o încercare fără precedent sistemul medical, anul acesta mai avem în față și două rânduri de alegeri.

Există un curent promovat de către PSD și alți politicieni de a amâna toate alegerile pentru anul viitor, sub pretextul că trebuie să evităm expunerea cetățenilor în fața amenințărilor generate de coronavirus. Pretextul nu cred că este sincer, PSD urmărind acest obiectiv pentru cu totul alte calcule. Vrea ca actualul Guvern să rămână la Palatul Victoria si peste iarnă, sperând că se va eroda și mai mult și că stânga înfometată va culege roadele nemulțumirii.

Citeste și:  Peste 100 de milioane de lei pentru reabilitarea spitalului din Rupea

Alegerile locale trebuie să fie organizate cat mai curând și sunt sigur că vor avea loc pe 27 septembrie, iar cele generale pe 6 decembrie. Dacă există un minim atașament față de democrație, ar trebuie ca toate partidele să accepte un asemenea calendar. România are nevoie de o nouă administrație și un nou legislativ stabil, care sa ia măsuri pentru a combate efectele draconice și greu de estimat astăzi ale recesiunii prin care va trece România și Uniunea Europeană.

Franța ia în calcul ca în luna iunie să organizeze cel de-al doilea tur de alegeri pentru primari, pentru că la Paris, Lyon si Marsilia nu au fost aleși primari din primul tur. Chiar și Rep. Moldova a stabilit ieri că pe 1 noiembrie vor avea alegeri prezidențiale la est de Prut. Avem nevoie și noi rapid de un calendar asumat și pentru asta cred că trebuie să avem urgent consultări cu Președintele României”, a scris Tomac pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.