Legea pentru implementarea 5G, adoptată de Camera Deputaților

Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, proiectul de lege privind măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G. S-au înregistrat 277 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 23 abţineri. Proiectul merge acum la Senat pentru votul final.

Legea în cauză a stârnit anterior o dispută în coalitia de la guvernare. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui a cerut Parlamentului să amâne dezbaterile, gest care l-a surpins pe premierul Câțu în condițiile în care guvernul aprobase forma actului normativ. Ulterior, Năsui s-a razgândit.

Legea are drept scop adoptarea unor măsuri referitoare la autorizarea producătorilor de tehnologii, echipamente şi programe software utilizate în cadrul infrastructurilor informatice şi de comunicaţii de interes naţional, precum şi în reţelele de comunicaţii electronice prin intermediul cărora se asigură servicii de comunicaţii electronice de tip 5G – reţele 5G, în vederea prevenirii, contractării şi eliminării riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale şi apărării ţării.

Citeste și:  Transavia Airlines vine pe Aeroportul Brașov? Zboruri directe către Paris-Orly posibile în 2025!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.