Legislație modificată – Fondul de Garantare poate plăti imediat daunele păgubiților City Insurance

Guvernul modifică legislația încât Fondul de Garantare să poată plăti daunele păgubiților City Insurance, fără a mai fi așteptată decizia definitivă privind falimentul. Florin Cîțu a declarat că a cerut mai multe anchete pentru a se afla cum a ajuns City Insurance în pragul falimentului, având în vedere că „această companie a fost auditată atâţia ani de zile”.

„Am adoptat o ordonanţă de urgenţă de modificare a legii în ceea ce priveşte Fondul de Garantare a Asiguraţilor, ca urmare a insolvenţei companiei City Insurance. Vreau să ne asigurăm prin acest lucru că toţi cei care au fost păgubiţi să nu sufere de pe urma acestui faliment”. Mi se pare greu de crezut că auditorii nu au văzut nimic până acum. Este totuşi o companie care avea o cotă importantă de piaţă„, a declarat premierul Florin Cîţu, la Palatul Victoria.

Citeste și:  CellEAST - Primul Concurs Internațional din România dedicat exclusiv Violoncelului. Premii în valoare de 11.000 euro

Vă reamintim că pe 17 septembrie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance şi a solicitat deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.