Liber la deplasări după 15 mai. Marcel Vela: ‘Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea’

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că după 15 mai oamenii vor putea ieşi din localitate, „fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judeţ”, şi nu vor mai avea nevoie să completeze declaraţii pe propria răspundere. „Nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limite în aceste zone metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteţi deplasa sau să nu vă puteţi deplasa”, explică Vela, potrivit news.ro.

Curtea Constituţională a stabilit miercuri că Guvernul nu poate adopta măsuri de limitare a exerciţiului unor drepturi şi libertăţi. Acest lucru poate fi făcut doar prin lege adoptată în Parlament.

Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă

„Am decis următorul lucru: puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea, fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judeţ. Aşadar nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limite în aceste zone metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteţi deplasa sau să nu vă puteţi deplasa”, a afirmat Marcel Vela, miercuri seară, într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook, răspunzând unor întrebări adresate.

Răspunzând unei alte întrebări, Vela a spus că după 15 mai nu va mai fi nevoie de completarea declaraţiilor pe proprie răspundere pentru că se aşteaptă la o „responsabilitate la fel ca şi până acum din partea cetăţenilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.