Liceul Johannes Honterus se mută în clădirea fostului Liceu Sportiv

După ce Biserica Evanghelică a preluat clădirea fostului Liceu Sportiv de la Poarta Şchei, iar unitatea şcolară a fost mutată pe strada Zizinului, între municipalitate şi proprietarul clădirii s-au purtat lungi discuţii pentru ca imobilul de pe strada Poarta Şchei nr. 39 să reintre în circuitul educaţional. Încă dinainte ca Liceul Sportiv să fie mutat, conducerea Liceului Teoretic „Johannes Honterus” a anunţat că vrea să mute mai multe săli de clasă în clădirea Bisericii Evanghelice. Negocierile s-au terminat zilele trecute, iar în şedinţa de plen de vineri a Consiliului Local se va supune aprobării aleşilor o convenţie între Biserica Evanghelică CA din România – Parohia Braşov, Municipiul Braşov şi Liceul Teoretic „Johannes Honterus” Braşov. Conform proiectului de hotărâre, Biserica Evanghelică va „împrumuta” Primăriei Braşov imobilul situat pe str. Poarta Schei nr. 39, pentru a fi folosit în mod gratuit de Liceul Teoretic „Johannes Honterus”.
„Predarea-preluarea imobilului se face pe baza unui proces-verbal încheiat între părţi”, se precizează în textul convenţiei.
Convenţia este valabilă în anul şcolar 2018-2019, perioadă în care conducerea Liceului „Johannes Honterus” are obligaţia să conserve imobilul, „să se îngrijească de el ca un bun proprietar”, să suporte toate cheltuielile de folosinţă, de întreţinere şi reparaţii curente, şi să îl predea la expirarea convenţiei.
Convenţia supusă aprobării Consiliului Local Braşov reprezintă o oficializare a unei stări de fapt, având în vedere că începând cu anul şcolar 2018 în imobil îşi desfăşoară activitatea Liceul Teoretic „Johannes Honterus”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.