Liderii unui partid politic cer deschiderea restaurantelor și cafenelelor după 15 mai

Partidul Ecologist solicită deschiderea restaurantelor și cafenelelor după 15 mai, cu regului clare de distanţare, ingienă şi dezinfecţie. „În urmă cu o saptamană, premierul Ludovic Orban anunţa că pe 15 mai, industria hotelieră îşi va relua activitatea, însa nu a prezentat o hotărâre a Guvernului pentru restaurante cafenele şi alte categorii de localuri.

Mai mult, deschiderea hotelurilor fără deschiderea restaurantelor din incinta ar fi o idee total nepotrivită. Autorităţile trebuie să deblocheze acest segment economic pentru oferirea unor servicii minime în condiţii clare de distanţare. Ar fi o gură de aer pentru oamenii de afaceri dar şi pentru angajaţi, peste 500.000 în acest domeniu.

Relaxarea restricţiilor trebuie să vină la pachet cu standarde de igienă stabilite de specialiştii în domeniu. Propunem ca interiorul şi terasele localurilor să fie delimitate, să existe un singur acces, stabilirea unui număr de 4 persoane pentru fiecare 12 metri pătraţi și mai ales, proceduri de dezinfectare a meselor în faţa clienților.

Citeste și:  Acțiuni organizate și desfășurate de către polițiștii brașoveni

Dincolo de nevoia psihologică a cetăţenilor de a ieşi din casă, o astfel de măsură va fi foarte utilă sectorului economic (contribuţii, impozite, TVA etc)”, se arată într-un comunicat al lui Dănuţ POP, Preşedinte PER.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.