Liderul PMP avertizează Guvernul: ‘Criza coronavirus VA LOVI CRUNT economia României. O vom simți cu toții’

Președintele PMP, Eugen Tomac, avertizează că în toamnă, criza provocată de noul coronavirus va lovi crunt Români și solicită Guvernului să își concentreze deciziile în patru mari direcții de acțiune, care ar putea salva economia.

”ACȚIUNE, ACȚIUNE, ACȚIUNE!!!

Criza coronovirus va lovi crunt economia României, o vom simți cu toții. Prin urmare, preocuparea noastră zilnică aceasta trebuie să fie. Avem obligația să lucram pentru a salva fiecare loc de muncă, fiecare companie românească, fiecare întreprinzător onest. Doar așa putem trece cu bine prin furtuna care ne-a lovit și care încă nu și-a spus ultimul cuvânt. În luna noiembrie, atunci când criza economică va lovi fără milă, nu veți mai auzi niciun demagog din politică vorbind despre cum împarte bani fără număr.

Citeste și:  Marșul Factorilor Poștali, vineri la lacul din Noua

Cuvintele de ordine astăzi trebuie să fie RESPONSABILITATE și ACȚIUNE!

ACȚIUNEA I:

Pentru a salva economia, trebuie să avem TAXE, TAXE, TAXE mai mici.

REDUCEREA TAXELOR ajută economia reală. Statul trebuie să-i ajute pe românii harnici care au ignorat în toți acești ani clasa politică și au creat locuri de muncă, fiind răsplătiți cu taxe multe și mari. Astăzi trebuie să ridicăm pe cât posibil această povară de pe umerii lor.

ACȚIUNEA II:

Pentru a crea locuri noi de muncă și a susține în mod real economia avem nevoie de: INVESTIȚII, INVESTIȚII, INVESTIȚII.

Statul se poate împrumuta cu peste 30 de miliarde de euro spre a-i pompa în investiții mari – autostrăzi, drumuri expres, poduri, extindere rețea de gaze și apă, infrastructură de irigații. Avem o datorie publică care ne permite să facem acest lucru acum, timpul e scurt. Toate regulile europene privind finanțele publice sunt suspendate până la 31 decembrie a.c.

Citeste și:  Astăzi are loc proba scrisă a examenului de titularizare a cadrelor didactice. Aproape 1200 de candidați în județul Brașov

ACȚIUNEA III:

Trebuie oprită risipa banului public, iar pentru asta avem nevoie de mai multă: TRANSPARENȚĂ, TRANSPARENȚĂ, TRANSPARENȚĂ.

Cetățenii trebuie să știe exact ce se întâmplă cu banii lor. Este nevoie de o lege a transparenței totale în administrație prin care toate contractele, facturile, cheltuielile să fie publicate de îndată ce sunt semnate sau achitate. Este necesar doar un vot Parlament, legea este pe oridinea de zi a Camerei Deputaților, la propunerea PMP.

ACȚIUNEA IV:

Pentru a le demonstra cetățenilor cărora le cerem să facă sacrificii că ne pasă de ei în mod real: REDUCEM, REDUCEM, REDUCEM numărul de parlamentari.

Legea este în Parlament, tot la propunerea PMP; a fost adoptată de Senat și așteaptă un vot în Camera Deputaților. Pentru un Parlament cu 300 în loc de aproape 500 nu este nevoie decât de un vot.

Citeste și:  Aproape 300 de milioane de lei, pentru noi proiecte finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” în 15 județe

Se poate!”, scrie Eugen Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.