Linia de cale ferată Brașov-Sighișoara va avea două tuneluri realizate cu o maşină pentru forat, la Ormeniş şi Homorod

Reabilitarea liniei de cale ferată Brașov – Simeria, componentă a Coridorului Rin – Dunăre, pentru circulația trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, secțiunea Brașov – Sighișoara, subsecțiunea 2 Apața – Cața, prevede și execuţia a două tuneluri gemene, Ormeniş şi Homorod, care vor fi realizate prin tehnologia TBM – Maşina pentru forat tuneluri.

Această soluție de forare, de ultimă generație, va fi prezentată astăzi de către Asocierea Railworks – care şi-a adjudecat lucrarea, împreună cu producătorul maşinilor de forat (compania germană Herrenknecht), în cadrul unui eveniment care va avea loc la Aula Universității Transilvania.

La prezentare vor asista toți factorii implicaţi în implementarea proiectului, respectiv reprezentanți CFR, consultanţi, parteneri, autorităţi locale și județene.
Proiectul, finanțat prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei și co-finanțat de la bugetul de stat, este unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare pentru infrastructura de transport feroviar din România.
Obiectivul general al proiectului constă în reabilitarea liniei de cale ferată Brașov-Sighișoara, componentă a coridorului Rin-Dunăre, în vederea creșterii vitezei de circulație a trenurilor de călători la un 160 km/h și a trenurilor de marfă la 120 km/h.
Contractul de execuție pentru lucrări are o valoare de aproape 3 miliarde de lei.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: Luna mai vine cu schimbări în preferințele de călătorie ale românilor

Sursa brasov.net / Sursa foto radiobrasovfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.