Linia ferată pe tronsonul Apața-Cața se desființează

Ministerul Transporturilor a emis pe 2 octombrie o autorizație pentru desființarea liniei ferate de pe subsecțiunea Apața – Cața a tronsonului Brașov- Sighișoara. În valoare de 238 de milioane lei, lucrările de demolare fac parte din proiectul de reabilitare a căii ferate, potrivit economica.net.

Autorizația de desființare este valabilă pe toată perioada derulării lucrărilor, cu condiția ca acestea să înceapă în următoarele 12 luni. În urmă cu un an, compania naţională de căi ferate CFR SA a desemnat câștigătoare pentru subsecţiunea Apaţa – Caţa oferta depusă de Asocierea RailWorks, în valoarea de 2,72 miliarde de lei, fără TVA. Contractul de achiziţie publică a fost semnat abia în toamna acestui an.

Obiectivul general al contractului este dezvoltarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru atingerea vitezei maxime de circulaţie de 160 km/h, pentru trenurile de călători, iar contractul prevede o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară – terasamente, linii C.F, consolidări de poduri, podeţe, construcţii de tuneluri şi viaducte, pasaje superioare -, lucrări de electrificare şi energoalimentare, telecomunicaţii, semnalizare, fibră optică, instalatii electrice etc, potrivit economica.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.