Lipsa zăpezii strică planurile de vacanță. Mulți turiști și-au anulat rezervările la munte

Lipsa zăpezii strică planurile de vacanță pentru cei care visau la Poiana Brașov sau Predeal! Cum vremea pare mai degrabă de primăvară, mulți nu au mai plecat înspre munte, ori și-au reprogramat concediul.

„Prognozele meteo nu sunt cele mai favorabile. În momentul de față, domeniul schiabil nu este funcțional petru că temperaturile sunt positive atât ziua, cât și noaptea. Turiștii care vin la Predeal pot vizita centrul orașului și obiectivele turistice pe care le avem, dar pentru că nu este zăpadă, în ultima perioadă s-au mai anulat din rezervări”, a declarat administratorul domeniului schiabil Predeal, Mihai Predeleanu.

Gradul de ocupare a hotelurilor este de 40% în prezent, un procent mult mai scăzut față de alți ani, iar prognoza meteo nu este favorabilă. Nici în Poiana Brașov nu sunt mai multe opțiuni pentru petrecerea concediului, deși gradul de ocupare în hoteluri este de peste 80%.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

”În momentul de față, zăpadă se găsește numai sub formă de depozite pe anumite părți din partea superioară a masivului Postăvaru. În partea inferioară, s-a deschis doar pârtia de începători. Pârtia Stadion e cu un strat destul de mic de zăpadă și influențat foarte mult de condițiile meteo exterioare. Se anunță câteva zile de frig, dar după 3 ianuarie. Sperăm ca atunci să reușim să deschidem cât mai multe pârtii”, a precizat administratorul domeniului schiabil, Adrian Biriboiu, potrivit G4media.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.