Lista noilor măsuri de relaxare care intră în vigoare la 1 iulie

În ședința de Guvern de astăzi, s-a adoptat un nou pachet cu măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iulie. Florin Cîțu a enumerat cele mai importante relaxări de care se vor bucura românii de la 1 iulie.

“Am decis, azi, noi relaxări de la 1 iulie. O să amintesc câteva dintre ele. În spațiile închise sau deschise permise activități sportive la capacitate de 50%.De asemenea, un număr mai mare de participanți la concerte și festivaluri – 2.500 de spectatori vaccinați.

La festivalurile cu un număr mai mare de 2.500 de oameni cu asigurarea unei suprafețe de 1 mp, cu mască de protecție, oamenii trebuie să fie vaccinați.Vor fi permise mai multe persoane la evenimente private, precum nunți sau botezuri.

Activitate va fi extinsă în restaurante, până la ora 02.00, așadar, de la intervalul 5-00, la 5-02. Se elimină limitările la cazare în structurile turistice”, a precizat Cîțu.

Citeste și:  Yiwen Shen și Marko Džomba au electrizat Sala Patria cu un concert memorabil alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov

Potrivit documentului, s-a propus ca de la 1 iulie la evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) să se desfășoare cu 100 de invitați la interior și 150 de invitați la exterior fără a fi solicitată dovada vaccinării, a unui test negativ sau a trecerii prin boală. În cazul în care toți invitații sunt vaccinați, testate sau fac dovada trecerii prin boală, limita este de 300 de persoane.

Crește și numărul spectatorilor care pot participa le evenimente sportive la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați. Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Citeste și:  Tradiții Pascale la Reduta: Expoziție de ouă încondeiate și icoane pe sticlă și atelier cu meșter popular, miercuri, 24 aprilie

Se redeschid și târgurile, bâlciurile și talciocurile. Și sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Potrivit noilor modificări, începând cu data de 01.07.2021, se propune creșterea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii ce pot circula în grupuri pietonale de la 8 persoane la 10 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.