Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată: România, Republica Moldova, Cuba, Republica Dominicană au trecut în zona roşie

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat, vineri, lista statelor considerate cu risc epidemiologic ridicat. Printre ţările care au intrat în zona roşie se află România, Republica Moldova, Cuba, Republica Dominicană şi Mexic.

CNSU a aprobat în şedinţa de vineri, 21 ianuarie 2022, Hotărârea numărul 5 privind actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

„Se aprobă Lista cu clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea şi cu privire la care se instituie măsura carantinei”, se arată în hotărâre.

Astfel, pe noua listă, România, Cuba, Republica Moldova, Mexic, Republica Dominicană, Brazilia au trecut din zona verde în cea roşie.

Citeste și:  Campania "Dar din suflet pentru seniori" de Paște: 6.550 de tichete deja distribuite! 12.776 de brașoveni eligibili sunt așteptați la Direcția de Asistență Socială până pe 30 aprilie

Lista va intră în vigoare în 23 ianuarie, la ora 00:00.

Hotărârea numărul 5 poate fi consultată AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.