Lista țărilor pentru care carantina este obligatorie la intrarea în România

De-acum, și cetăţenii care se întorc în România din Statele Unite ale Americii (SUA) sau Serbia vor intra obligatoriu în carantină pentru 14 zile, după ce lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată vineri de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Prin Hotărârea nr. 55/2020 a CNSU, au fost incluse SUA și Serbia în lista ţărilor pentru care carantina este obligatorie la întoarcerea în ţară, care mai cuprinde şi următoarele ţări:

Muntenegru;
Polinezia Franceză;
Andorra;
Luxemburg;
Austria;
San Marino;
Elveția;
Georgia;
Liechtenstein;
Slovenia;
Cehia;
Polonia;
Guam;
Croația;
Italia;
Franța;
Portugalia;
Armenia;
Lituania;
Iordania;
Macedonia de Nord;
Ungaria;
Bulgaria.
Un caz deosebit este cel al Danemarcei, care a fost inclusă în listă ca „urmare a detecției circulației în populația umană a unei noi variante de virus Sars-Cov 2”, conform Hotărârii nr. 54, iar acum, prin Hotărârea 55, s-a stabilit că tuturor persoanelor sosite din această țară li se aplică toate excepțiile de la măsura carantinării.

Potrivit Legii 136/2020, carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități, în cazul în care sosesc din zone în care riscul epidemiologic este ridicat sau au intrat în contact direct cu cel puțin o persoană confirmată cu o boală infectocontagioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.