Lucian Pătraşcu dă de pământ cu administraţia braşoveană: ‘Se distruge şi puţina zonă verde care mai există’

Preşedintele organizaţiei municipale a PSD Braşov, Lucian Pătraşcu, solicită administraţiei locale a oraşului să deruleze, în următorii ani, o campanie de plantat copaci şi de amenajare de spaţii verzi, în condiţiile în care acesta „ocupă un ruşinos loc 3 la capitolul poluare”.

„Prin consilierii locali PSD, voi propune administraţiei locale ca, în următorii 2-3 ani, să se deruleze la nivel de municipiu o campanie de plantat copaci şi de amenajare spaţii verzi în zonele foarte poluate, cum ar fi Ceasu’ Rău sau zona gării. Cum există loc pentru amplasat panouri publicitare, am convingerea că se va găsi loc şi pentru copaci sau zone verzi. Este momentul să investim masiv în acest domeniu pentru a nu avea de suferit mai târziu. Copiii noştri trebuie să trăiască într-un mediu curat, nu într-un oraş aflat pe locul 3 la capitolul poluare”, a declarat, într-un comunicat de presă, liderul social-democraţilor din municipiul Braşov, secretarul de stat Lucian Pătraşcu.

Citeste și:  OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului

El a subliniat că este nevoie de un registru real al spaţiilor verzi, care să arate clar zonele deficitare, o hartă a „punctelor negre” din oraş.

Conform lui Pătraşcu, „reprezentanţii administraţiei locale ar trebui să fie atenţi şi la cum se construieşte în oraş şi unde”, deoarece în ultimii ani în loc să se planteze copaci, „se toarnă mai mult beton”.

„La Braşov se distruge şi puţina zonă verde care mai există. De exemplu, în loc să fie plantaţi mai mulţi copaci, în municipiu se toarnă mai mult beton. Drumul către staţiunea montană Poiana Braşov este plin acum de tot felul de construcţii rezidenţiale, cu toate că, în trecut, acolo erau copaci şi zonă verde. De asemenea, în Tractorul sau Bartolomeu, unde s-a construit mult în ultimii ani, dezvoltatorii imobiliari nu au ţinut cont deloc de necesarul de spaţii verzi. În concluzie, oraşul s-a umplut de betoane până către Poiana Braşov”, a susţinut Pătraşcu.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: 55% dintre români vor călători mai mult în țările Schengen

Potrivit acestuia, municipiul Braşov se numără printre cele mai poluate oraşe din România, conform specialiştilor, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului(ANPM) Braşov confirmând faptul că aici se înregistrează depăşiri ale valorilor la acest capitol, mai ales în zonele unde există un trafic intens.

Una dintre cele mai mari probleme o reprezintă poluarea cu particule în suspensie, considerată cea mai nocivă pentru sănătatea umană, a adăugat sursa citată. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.