Lucrări de 35,68 milioane de lei pentru creșterea eficienței energetice la Spitalului de Copii Brașov

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a semnat ieri, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, contractul de finanţate pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov”.

Proiectul, în valoare totală de 35.680.688,54 lei, este finanţat în cadrul Componentei 5 „Valul Renovării” din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României şi va fi implementat de administraţia publică judeţeană în parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii.

Acestea sunt primele fonduri din PNRR atrase de Judeţul Braşov, reprezentând totodată prima finanţare nerambursabilă accesată pentru această unitate medicală, în urma clarificării situaţiei juridice şi patrimoniale a imobilelor în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii.

Citeste și:  Ştefan Dobre a semnat cu FC Braşov

Clădirea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov a fost construită în perioada 1979 – 1984 şi are o suprafață desfășurată de 13.843 mp.

Construcţia este alcătuită din cinci corpuri de clădire care închid în centru o curte interioară, iar potrivit concluziilor experizei de specialitate, aceasta nu mai corespunde cerințelor actuale privind eficiența energetică și gestionarea energiei.

Intervențiile propuse în cadrul proiectului vor determina o reducere cu peste 50% a consumului anual de energie finală pentru încălzire față de consumul anual înregistrat înainte de renovarea energetică, o scădere a consumului de energie primară totală și o reducere a emisiilor de dioxid de carbon de 30%, până la 60%.

„Mă bucur că am semnat acest contract de finanţare. Deja am demarat achiziţia documentaţiilor tehnice pentru realizarea Proiectului Tehnic şi sper că într-un timp cât mai scurt cu putinţă vom desemna firma care să execute lucrările, având în vedere că până în iunie 2026 avem obligaţia să închidem proiectul. La începutul anului viitor vom semna şi cel de-al doilea contract pe PNRR – cel destinat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie Braşov. Ne dorim să primim undă verde şi pentru celelalte şase proiecte de renovare şi eficientizare energetică a clădirilor publice pe care le avem depuse la Ministerul Dezvoltării, astfel încât să investim în modernizarea imobilelor unor instituţii medicale şi sociale din subordinea noastră, precum şi a clădirilor în care ne desfăşurăm activitatea”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, AdrianIoan Veştea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.