Lucrări de consolidare: Drumul către Poiana Brașov intră în șantier în martie

După finalizarea lucrărilor provizorii de stabilizare a tronsonului de drum între Livada Poștei și Poiana Brașov, care s-a prăbușit în iunie 2022, în luna decembrie 2022, Primăria planifică să înceapă în această primăvară lucrările de consolidare definitive.

Firma SC Zohir 84 Cons Construct SRL din Ghimbav a câștigat contractul de lucrări pentru consolidarea porțiunii de 15 metri din zidul de sprijin. Aceasta va colabora cu SC Prinfo SRL în calitate de subcontractant, iar SC Maristar Com SRL din București va fi terț susținător. Contractul a fost adjudecat pentru suma de 4.234.495,75 lei, fără TVA, echivalentul a 5.039.049,94 lei cu TVA inclus.

Telembeci, șeful Direcției Tehnice din Primăria Brașov, a confirmat că lucrările vor începe în luna martie și se vor desfășura pe o perioadă de trei luni. „Proiectul presupune 27 de piloți forați pentru consolidare, iar acest lucru nu se putea face pe perioada sezonului rece. Apoi, urmează să aprobăm și proiectul pentru consolidarea acestui drum pe porțiunea dinspre Râșnov. În prezent, suntem în curs de reevaluare a indicatorilor tehnico-conomici și va fi o etapizare a lucrărilor, deoarece valoarea este mare”, a precizat Doru Telembeci.

Citeste și:  Hristos sau Cristos: Cum e corect?

Primarul Allen Coliban a subliniat că trebuie să se ocupe de consolidarea unui tronson de 2,25 km către Râșnov. El a menționat că valoarea estimată inițial de către proiectant, de 20 de milioane de euro, pare exagerată și necesită o revizuire. Ca urmare, s-a cerut opinia unui evaluator independent pentru a obține o evaluare mai precisă. „Astfel de devize trebuie să intre într-o analiză aprofundată, deoarece vorbim de o consolidare, nu o construcție de la zero. Am avut o situație similară și cu proiectul garajului RATBV, unde în urma reevaluării s-a redus devizul și valoarea totală a lucrărilor cu aproape 100 de milioane de lei. Este necesar să avem o abordare responsabilă în contextul în care Brașovul are o serie de proiecte în diverse faze”, a precizat Allen Coliban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.