Lucrări pentru prevenirea producerii inundațiilor, la Râșnov

În urma ploilor abundente din ultima perioadă s-a constatat că rigolele de pe Drumul Național 73 – Șoseaua Branului și Drumul Național 1 E – Valea Cetății, nu au preluat apele pluviale așa cum era de așteptat, fapt pentru care s-au produs inundații pe mai multe străzi și în mai multe gospodării din oraș.

În acest sens, primarul orașului Râșnov a solicitat conducerii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov să ia măsuri, pentru remedierea problemelor.

O echipă de specialiști de la DRDP Brașov, împreună cu primarul și arhitectul șef al orașului Râșnov s-a deplasat în teren unde au fost identificate și câteva soluții.

Citeste și:  CFR Călători: Nicio anulare a trenurilor din cauza lipsei de personal sau de material rulant!

Pe DN73 ( în dreptul imobilului cu numărul 25), trotuarul va fi reamenajat astfel încât apele să fie direcționate către rigolă, iar pe carosabil va fi construit canal colector. Tot pe Șoseaua Bran, la intersecția cu strada Mișu Pop, în locul geigerului/grătarului existent va fi creat un cămin de colectare cu un diametru mai mare. La intersecția DN 73 cu Strada Uzinei vor fi montate încă două geigere/grătare.

Pe DN1 E, pentru preluarea apelor pluviale, geigerele/grătarele existente vor fi mărite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.