Lucrările de modernizare pentru Maternitatea Brașov se apropie de finalizare, recepția va fi în luna mai

Veste excelentă pentru viitoarele mame din Brașov! Lucrările de modernizare, dotare și eficientizare energetică a clădirii noi din cadrul Maternității Brașov sunt în stadiu avansat și se apropie cu pași rapizi de finalizare. Președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică, a anunțat recent, într-o conferință de presă, că recepția lucrărilor este așteptată pentru data de 20 mai 2024.

„Suntem în ultima fază a proiectului de modernizare a Maternității Brașov”, a declarat Șerban Todorică. „Spațiile au fost dotate cu aparatură medicală de ultimă generație, iar maternitatea va deveni una dintre cele mai performante unități medicale de acest tip din România.”

Proiectul a vizat modernizarea completă a corpului nou al Maternității, precum și a corpului de legătură cu clădirea veche, care a fost modernizată anterior printr-un program al Băncii Mondiale. Lucrările au fost finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, cu o valoare totală a contractului de 26.552.920 lei.

Citeste și:  Hristos sau Cristos: Cum e corect?

Modernizarea a inclus termoizolarea ambelor clădiri, renovarea completă a spațiilor interioare și dotarea cu echipamente medicale moderne. Majoritatea saloanelor din maternitate vor avea acum băi proprii, asigurând un plus de confort și intimitate pentru paciente.

Finalizarea lucrărilor de modernizare va contribui semnificativ la îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite de Maternitatea Brașov și va oferi un mediu mai sigur și mai confortabil atât pentru mame, cât și pentru nou-născuți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.