Lucrările la Sala Polivalentă Brașov avansează rapid: Imagini spectaculoase de pe șantier! VIDEO

Constructorul MIS Grup a publicat imagini impresionante surprinse pe șantierul Complexului Multifuncțional – Sală Polivalentă din Brașov, oferind o perspectivă detaliată asupra avansării proiectului.

Imagini din aer și de la sol dezvăluie amploarea lucrărilor la această sală, care va fi printre cele mai mari din România, cu o capacitate de 10.075 de locuri în condițiile unei utilizări flexibile, destinată competițiilor sportive, concertelor, conferințelor, congreselor, activităților culturale și nu numai. Proiectul, demarat în 2018 prin parteneriatul dintre Compania Națională de Investiții și Primăria Brașov, are ca termen de finalizare noiembrie 2025.

Etapa actuală constă în turnarea stâlpilor de la ultimul inel al sălii principale, operațiune ce se va finaliza la sfârșitul lunii martie. Luna aprilie va marca debutul montării structurii acoperișului pentru sala mare, în timp ce la sala mică se va instala acoperișul. De asemenea, în luna martie vor începe lucrările de instalații și compartimentări din zidărie.

Citeste și:  Cel mai mare Adrenaline Tower din lume și primul din România se deschide la Cluj

Reprezentanții MIS Grup anunță că structura de rezistență este finalizată în proporție de 95%, incluzând montarea prefabricatelor din beton pentru gradene. Stâlpii de rezistență de la ultimul nivel sunt în curs de finalizare, cu un stadiu de 70%. Sala mică are deja structura metalică montată integral, urmând montarea învelitorii. Componentele necesare structurii acoperișului pentru sala mare au fost livrate, iar montarea lor va începe luna viitoare.

În cadrul complexului sportiv va fi amenajată și o sală de antrenament și încălzire, dotată la rândul ei cu tribune pentru public cu o capacitate de 1.158 locuri.

Subsolul Sălii Polivalente va asigura accesul în incinta de joc a sălii de sport, a sălii de încălzire și va găzdui vestiare, săli de recuperare, grupuri sanitare, sală de forță, cabinete medicale, precum și o sală de antrenament și depozite pentru echipamente sportive. Adițional, vom regăsi aici spații tehnice, de depozitare, adăpost protecție civilă, depozite deșeuri și de aprovizionare pentru serviciile publice.

Citeste și:  RATBV crește numărul de curse pentru festivalul ”Vama de la munte”

Parterul Complexului Sportiv este nivelul unde vor fi realizate accesele în clădire pentru public. Regăsim aici spații comerciale și servicii de bar, iar distribuția spectatorilor în tribune și loje va fi asigurară pe verticală pe cele 8 grupe de scări, până la etajul 1.

Mezaninul este dedicat publicului, având spații pentru grupuri sanitare și două zone cu logii pentru acces în exterior, o zonă cu patru săli de conferințe (două de 129 locuri și două de 60 locuri), baruri și garderobe.

Etajul 1 va fi alocat atât publicului, cât și persoanelor VIP și presei.

În incinta noii Săli Polivalente vor fi amenajate, în total, 888 de locuri de parcare pentru autoturisme, 9 locuri de parcare pentru autocare și 3 locuri de parcare pentru autocamioane.

Citeste și:  Noi decizii ale comisiei de circulație! O parte dintre hotărâri vizează reglementarea circulației pe mai multe străzi din Brașov

Imaginile publicate oferă o imagine clară a progresului semnificativ realizat la această construcție monumentală, care va contribui semnificativ la dezvoltarea infrastructurii sportive și culturale a Brașovului.

Valoarea lucrărilor este de 356,7 milioane de lei, din care cea mai mare parte este acoperită de CNI, iar Primăria Brașov va suporta 3,5% din cheltuieli.

One thought on “Lucrările la Sala Polivalentă Brașov avansează rapid: Imagini spectaculoase de pe șantier! VIDEO”

  1. Brașovul merită o sală polivalentă de asemenea dimensiuni , cea mai mare la nivel național .
    Curiozitatea la sala polivalentă, este sala de antrenament lipită de polivalentă cum se vede din video , la final totul va fii la superlativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.